Deskundig Advies voor een Effectieve en Efficiënte BHV-Organisatie

Bent u op zoek naar deskundig advies om uw BHV-organisatie effectief en efficiënt in te richten? Wilt u weten of uw BHV-organisatie in noodsituaties optimaal functioneert? Onze experts staan klaar om u te helpen bij het creëren van een veilige werkomgeving die voldoet aan alle wettelijke vereisten. Hieronder vindt u alle informatie over hoe wij u kunnen ondersteunen bij het opzetten van een solide BHV-structuur.

Wat is een BHV-Organisatie?

Een BHV-organisatie (Bedrijfshulpverlening) is een wettelijk verplichte interne organisatie binnen een bedrijf die verantwoordelijk is voor het verlenen van eerste hulp, brandbestrijding en evacuatie bij noodsituaties. Het doel van een BHV-organisatie is om de veiligheid van werknemers, bezoekers en eigendommen te waarborgen.

Waarom is een BHV-Organisatie Belangrijk?

Het hebben van een goed georganiseerde BHV-structuur is cruciaal voor elk bedrijf. Het zorgt ervoor dat:

 • Noodgevallen snel en effectief worden aangepakt: Snelle reactie kan levens redden en schade beperken.
 • De veiligheid van werknemers en bezoekers gewaarborgd is: Een goed voorbereide organisatie zorgt voor een veilige werkomgeving.
 • Uw bedrijf voldoet aan wettelijke verplichtingen op het gebied van veiligheid en gezondheid: Naleving van de Arbowet is essentieel.

Stappen voor het Inrichten van een BHV-Organisatie

Wij bieden een gestructureerd stappenplan om ervoor te zorgen dat uw BHV-organisatie effectief en compliant is:

 1. Risico-Inventarisatie en Evaluatie (RI&E): Aan de hand van uw RI&E analyseren we alle potentiële risico’s binnen uw bedrijf.
 2. Opstellen van een BHV-Plan: Een gedetailleerd plan dat beschrijft hoe noodsituaties worden aangepakt.
 3. BHV-Training en Opleiding: Trainingen voor uw medewerkers om hen voor te bereiden op noodsituaties.
 4. Aanschaf en Onderhoud van BHV-Materialen: Zorg voor de juiste hulpmiddelen zoals blusmiddelen, EHBO-kits en evacuatiemiddelen.
 5. Oefeningen en Drills: Regelmatige oefeningen om de paraatheid van uw BHV-team te waarborgen.

Waarom Kiezen voor Ons Advies?

 • Deskundig en Ervaren: Onze adviseurs hebben zelf jarenlange ervaring in de acute hulpverlening en in het inrichten van BHV-organisaties.
 • Maatwerk Oplossingen: Wij bieden op maat gemaakte oplossingen die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van uw bedrijf.

Veelgestelde Vragen over BHV

 1. Wat zijn de wettelijke vereisten voor BHV? Elke werkgever is verplicht om doeltreffende maatregelen te nemen op het gebied van bedrijfshulpverlening, zoals beschreven in de Arbowet.
 2. Hoe vaak moeten BHV-oefeningen worden uitgevoerd? Het is aanbevolen om ten minste eenmaal per jaar een BHV-oefening (ontruimingsoefening) uit te voeren om de paraatheid te testen.
 3. Hoeveel BHV’ers moet mijn bedrijf hebben? Dit hangt af van de grootte van uw bedrijf en de specifieke risico’s die aanwezig zijn.

Neem Contact met Ons Op

Bent u klaar om uw BHV-organisatie professioneel en efficiënt in te richten? Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Samen zorgen we voor een veilige werkplek voor iedereen.

Conclusie

Een goed georganiseerde BHV-organisatie is essentieel voor de veiligheid van uw medewerkers en bezoekers. Met onze deskundige ondersteuning en advies kunt u er zeker van zijn dat uw bedrijf voorbereid is op elke noodsituatie. Neem contact met ons op om te ontdekken hoe wij u kunnen helpen bij het inrichten van een effectieve en compliant BHV-organisatie.